Kada završim karijeru, verovatno ću živeti u Australiji. Da Melburn nije tako daleko od centra teniskih zbivanja, već sada bih se odselila tamo. Obožavam taj grad, u njemu se osećam najbolje, kaže Ivanovićeva
Kada se jednog dana budem sećala svoje karijere, to će ići ovako: 2006, 2007, 2008, 2010... Ovu, 2009, zauvek ću da zaboravim ... ANA IVANOVIĆ
Drugi ženski reket Srbije Ana Ivanović najavila je da će se po završetku igračke karijere preseliti u Australiju! Naša teniserka, koja se trenutno odmara na najmanjem kontinentu, kaže da toliko voli Melburn, da bi već sada živela u ovom gradu, samo da nije tako daleko od drugih bitnih teniskih centara.
Srpska zvezda odavno se odomaćila u Melburnu, gde joj živi i rodbina. Ovih dana, pored toga što je pružala podršku dečku Adamu Skotu na prestižnom golf turniru Australijan masters, koji je ovaj završio na šestoj poziciji, često su je viđali i u omiljenoj razbibrizi, šopingu u ulici Šapel.
- Obožavam Melburn, to je moj omiljeni grad. Da Australija nije toliko daleko od ostatka sveta, a pre svega od ostalih teniskih destinacija, definitivno bih razmišljala o tome da živim u njemu. Kad završim sa karijerom, veoma je moguće da se preselim ovde - nagovestila je atraktivna brineta u razgovoru sa australijskim medijima.
Prethodne sezone, 22-godišnja Beograđanka je u Melburnu uspela da se probije u drugo grend slem finale u karijeri, gde ju je zaustavila Ruskinja Marija Šarapova. Ana je oduvek uživala u suncem okupanoj Australiji, ali sada već razmišlja o novim izazovima koji kreću na turniru u Brizbejnu, nakon čega sledi Otvoreno prvenstvo Australije.
http://www4.pictures.gi.zimbio.com/Australian+Open+2009+Previews+-NTY7S4C3YSl.jpgAdam: Meni i Ani baš dobro ide
Izabranik srca Ane Ivanović, poznati australijski golfer Adam Skot, više se ni ne trudi da sakrije činjenicu da je do ušiju zaljubljen u lepu Beograđanku. Da podsetimo, njih dvoje će uskoro proslaviti godinu dana otkako su se upoznali, početkom prošle sezone na promociji u Kvinslendu njihovog zajedničkog sponzora „Roleksa".
- Ona je zaista slatka i divna devojka. Mogu reći da nam zaista dobro ide. Njena baza je u Evropi i u pojedinim momentima tokom naših sezona uspevamo nekako da se vidimo. Ona je minulih mesec dana uz mene i to je bio odličan test naše veze, to jest koliko može da me istrpi - našalio se Skot.
I Ana i Adam doživeli su nagli pad forme u prošloj godini, ali ih to nije omelo na ljubavnom planu.
- Ovo je moj omiljeni period u godini! Unapred se radujem što ću se vratiti u Brizbejn i početi sezonu baš tamo. Nakon toga sledi Australijan open, turnir koji najviše želim da osvojim. Početak predstojeće godine će biti zaista poseban, pošto cela moja porodica planira da dođe ovde i pruži mi podršku u Brizbejnu i Melburnu - potvrdila je Ana.
Srpska teniserka još jednom je priznala da je 2009. bila veoma poražavajuća za njenu karijeru, rekavši da će jednog dana, kada se bude prisećala igračkih dana, ovu godinu definitivno preskočiti.
- Ovo je očigledno bila veoma razočaravajuća sezona za mene. Zbog toga gledam unapred i radujem se novom početku, ne bih li zaboravila na muke iz ove godine. Kada završim sa profesionalnim bavljenjem tenisom i kada budem radila retrospektivu karijere, verujem da će ona ići ovako: 2006, 2007, 2008, 2010... Ovu godinu bukvalno želim da izbrišem iz sećanja - iskrena je trenutno 22. igračica na WTA rang listi.