|
| NeWs | |
|
+21Teodora ♥AnaIvanovic♥ Ana T. ~Nicky~ Rocket Queen Sanja i Tanja sonjica93 LuUkA !!!gOOOO AAAnAAA!!! Jowana WoLi Noleta *vanja_loves_Nole* ~Ana Ivanovic~ AnChI AjDeeee ana's fan FedererFan __AnNa11__ perkica MakaVoliAnu Kacka ^*TeA^* I LOVE TENNIS Admin 25 posters | |
Author | Message |
---|
Ana T. TrEnNeR_aNe_IvAnOvIc
Broj poruka : 2069 Godina : 27 Location : Republika Srpska , Ljubinje Job/hobbies : Odbojka , fudbal bez njih ne mogu a onda i TENIS... Humor : Svi za Anu , Ana za sve!!! Raspolozenje : ::SUPER:: Volim Anu : Datum upisa : 2009-05-13
| Subject: Re: NeWs Thu Jul 02, 2009 9:57 pm | |
| kako mi je zao noleta. , ali vjerujmo u Zikija i Nestora....... Сестре Вилијамс у финалу ВимблдонаСестре вилијам пласирале су се у финале Вимблсдона. Серена је у полуфиналу савладала Рускињу Јелену Дементијеву са 2:1, по сетовима 6:7, 7:5, 8:6. Венус је је савладала, такође, Рускињу Динару Сафину са 2:0 (6:1, 6:0). Меч на централном терену трајао је чак два сата и 48 минута. Америчка тенисерка, која је већ два пута освајала Вимблдон, прошле сезоне такође је играла у финалу у Лондону, али је тада поражена од рођене сестре Венус. Противник Серене Вилијамс у финалу биће њена сестра Венус која је декласирала Рускињу Динару Сафину са 2:0 (6:1, 6:0). Венус Вилијамс је потпуно доминирала у мечу који је трајао 51 минут. Американка је освојила 54 поена, 34 више од Сафине, а искористила је свих пет брејк шанси, док њена противница није искористила једину прилику за брејк у трећем гему првог сета. Виљамс је направила само једну грешку у мечу, док је прва тенисерка на АТП листи погрешила 16 пута. Венус је пет пута освајала трофеј на Вимблдону 2000, 2001, 2005, 2007. и 2008. године, док је Серена на теренима Ол Ингланд клуба била најбоља 2002. и 2003. године, када је победила управо сестру. Сафина је ове сезоне играла у финалима првог и другог гренд слема у сезони, на Отвореном првенству Аустралије и на Роланн Гаросу, али је оба пута поражена и још чека на прву гренд слем титулу у каријери. Финални меч тенисерки игра се у суботу. Турнир на Вимблдону игра се за укупни наградни фонд од 12.550.000 фунти. | |
| | | ♥AnaIvanovic♥ JoS_uVeK_tRaZis_TrEnErA
Broj poruka : 105 Godina : 28 Location : Rolan Garos Job/hobbies : Tennis Humor : ha,ha,ha... Raspolozenje : ::SUPER:: Volim Anu : Datum upisa : 2009-01-30
| Subject: Re: NeWs Thu Jul 02, 2009 11:34 pm | |
| jao ljudi sad vas tek razumem ja sam se razbila od plakanja u prva 2 seta | |
Broj poruka : 105 Godina : 28 Location : Rolan Garos Job/hobbies : Tennis Humor : ha,ha,ha... Raspolozenje : ::SUPER:: Volim Anu : Datum upisa : 2009-01-30
| Subject: Re: NeWs Thu Jul 02, 2009 11:38 pm | |
| Veliki preokret Nestora i Zimonjića
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale Vimbldona u konkurenciji parova drugu godinu u nizu.
Srpsko-kanadski par je u polufinalu posle velikog preokreta pobedio Amerikance Mardija Fiša i Džejmsa Blejka sa 3:2, po setovima 5:7, 3:6, 6:2, 7:6 (3), 10:8, nakon skoro tri i po sata igre.
Protivnici Zimonjiću i Nestoru u pokušaju da odbrane trofej biće prvi favoriti turnira braća Bob i Majk Brajan koji su u prvom polufinalu pobedili Veslija Mudija (Južna Afrika) i Dika Normana (Belgija) sa 7:6, 7:6, 6:4. | |
| Subject: Re: NeWs Fri Jul 03, 2009 8:53 pm | |
| Zimonjić za B92: Odlučivaće detalji
Srpski teniser Nenad Zimonjić igraće u subotu u drugom uzastopnom i ukupno četvrtom finalu Vimbldona.
Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, branioci titule, sastaće se u meču za titulu sa braćom Majkom i Bobom Brajanom iz Sjedinjenih Američkih Država. Finale muškog dubla na programu je odmah nakon finala u ženskom singlu, između sestara Vilijams, uz direktan prenos na TV B92.
Zimonjić i Nestor pobedili su u četvrtak u polufinalu posle velike drame Mardija Fiša i Džejmsa Blejka, sa 3:2, i to nakon vođstva Amerikanaca sa 2:0 u setovima.
U razgovoru za B92, Zimonjić je podsetio da on i Nestor trenutno vode sa 5:3 u međusobnim duelima sa braćom Brajan, iako će finale Vimbldona biti njihov prvi duel na travi.
"Na travi sam protiv njih igrao samo u tandemu sa Santoroom i dva puta smo izgubili. Sa druge strane, Danijel i ja protiv njih vodimo sa 5:3, biće izuzetno tvrd meč, a oni su pokazali da su u odličnoj formi. Oba tima dobro serviraju, retko kada greše i ko god bude iskoristio malobrojne propuste u igri protivnika će pobediti", izjavio je Zimonjić i dodao da ne oseća pritisak pred veliko finale – "Igra se u pet setova, tako da će biti mesta za preokrete. To nam daje mogućnost da budemo malo opušteniji kada ulazimo u meč, jer znamo da imamo vremena da pronađemo ono što je adekvatno za protivnika."
Pored zadovoljstva zbog plasmana u još jedno finale Vimblodona, Zimonjić je istakao da mu je posebno zadovoljstvo da igra na terenima prestižnog turnira, naročito posle polufinalnog trilera protiv Fiša i Blejka.
"Bilo je prelepo igrati na centralnom terenu, pred publikom koja se razume u tenis i maksimalno nagrađuje aplauzom oba tima. Bilo je dramatično. Igrao sam i ranije nekoliko ovakvih mečeva na Vimbldonu. Sećam se polufinala 2004, kada smo ušli u finale. Tom prilikom sam povredio nogu, a meč je nastavljen sledećeg dana."
Zimonjić i Nestor imali su u polufinalu veliki zaostatak, ali srpski teniser kaže da ni u jednom trenutku nije gubio nadu.
"Nismo se predali, iako sam znao da više nemamo prostora za kiks. Bilo je trenutaka tokom meča kada smo i ja i Danijel igrali nešto slabije, ali je ključ bio kada smo 'napali' Fiša, koji je igrao odlično. Kada smo počeli da dobijamo poene na njegovoj strani sve je krenulo na bolje".
Finale dubla na programu je u subotu.
"Imamo dan pauze da se odmorimo i odigramo finale. Igraju najbolja dva tima sveta i bi'e teško. Slobodan dan ću provesti sa porodicom. Tu su moja supruga i deca, isto je i sa Danijelom i nema lepšeg načina za odmor. Vreme provedeno sa porodicom mi daje puno energije i to je najbolji način da se odmorim. Takođe, volim da gledam ostale mečeve i pogledaću koliko god budem mogao polufinala u singlu, biće izuzetno interesantna." | |
| | | Ana T. TrEnNeR_aNe_IvAnOvIc
Broj poruka : 2069 Godina : 27 Location : Republika Srpska , Ljubinje Job/hobbies : Odbojka , fudbal bez njih ne mogu a onda i TENIS... Humor : Svi za Anu , Ana za sve!!! Raspolozenje : ::SUPER:: Volim Anu : Datum upisa : 2009-05-13
| Subject: Re: NeWs Fri Jul 03, 2009 9:47 pm | |
| jojjj tako mi je drago zbog Zikija i Nestora , ajde momci razbijte ih u finalu......... Родик у финалу ВимблдонаАмерички тенисер Енди Родик пласирао се у финале Вимблдона, пошто је победио Ендија Мареја са 3:1 у сетовима (6:4, 4:6, 7:6, 7:6). Шести носилац успео је после око три сата велике борбе да савлада фаворита домаће публике и покушаће као шести носилац да освоји свој први Вимблдон ако победи Швајцарца Роџера Федерера, другог носиоца. Родик је последњи пут играо у финалу Вимблдона пре четири године, када је изгубио од Федерера. Федерер је раније данас победио Томија Хаса у три сета, не пруживши противнику ниједну прилику да направи брејк. Британска публика и јавност очекивали су да ће Мареј можда постати први Британац који је освојио Вимблдон још од Фреда Перија 1936. године. | |
| Subject: Re: NeWs Fri Jul 03, 2009 11:21 pm | |
| Ziki i Neki pobedite ih molim vas uz vas sam mozete vi to razbite ih Verujem da se svi secaju ovoga | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 2:35 pm | |
| naravno da se sjecam ajdeee nesmije da prodje bez srba... | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 3:55 pm | |
| SLAZEM SE ZIKI OSVETI SE ZA PORAZ VEMICA NAJBOLJI SI | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 3:57 pm | |
| PROSLE GODINE SI SA POVREDJENOM RUKOM USPEO DA OSVOJIS MAJSTORE MOZES TI I OVE TU JE NESTOR DA TI POMOGNE | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 6:29 pm | |
| Pobijedila SERENA..... Серена Вилијамс победница ВимблдонаАмеричка тенисерка Серена Вилијамс победница је Отвореног првенства Енглеске у Вимблдону, пошто је у финалу савладала старију сестру Венус Вилијамс са 2:0. Резултат по сетовима је гласио 7:6 (7:3), 6:2.Американки је ово трећи трофеј на Вимблдону, а 11. грен слем у каријери. Претходне две титуле на Отвореном првенству Енглеске освојила је 2002. и 2003. године.Венус Вилијамс је истакла да је њена сестра играла одлично и да је сасвим заслужено освојила трофеј. "Волим то што радим, волим да играм финала. Надам се да ћемо се видети и следеће године", рекла је Венус Вилијамс. Победница Вимлдона истакла је да је невероватно што је успела да победи сестру у финалу. "Ово је невероватно. Осећам као да ово није мој трофеј, јер Венус стално побеђује у финалима. Ове године ћу угравирати моје име. Не могу да верујем да је ово моја 11. титула. Заиста сам срећна", рекла је Серена Вилијамс. Према њеним речима, иако је срећна, већ сада размишља о финалу у дублу у коме наступа са старијом сестром. Сестре Вилијамс, као четврти носиоци, изаћи ће на Централни терен у финалу женског дубла против Аустралијанки Саманте Стосур и Рене Стабс, које су постављене за треће носиоце. Укупан наградни фонд на Вимблдону је 12.550.000 фунти. Победници у женској и мушкој конкуренцији сингла зарадиће по 850.000 фунти, док ће пораженима припасти по 425.000 фунти. | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 7:07 pm | |
| Serena srušila sestru sa trona Američka teniserka Serena Vilijams pobednica je ovogodišnjeg Vimbldona, pošto je u finalu pobedila sestru Venus rezultatom 7:6 (7-3), 6:2. Serena je tako treći put u karijeri osvojila Vimbldon, prvi put od 2003. godine. U prvom setu Venus je imala jedine dve brejk prilike, ali se mlađa sestra izvukla i slavila u taj brejku. Ključni trenutak bio je šesti gem drugog seta, kada Serena pravi prelomni brejk i dolazi do titule iskoristivši četvrtu meč loptu. To je prvi poraz Venus Vilijams na Vimbldonu od 2006. godine. Prvi set protekao je u relativno izjednačenoj igri. Obe teniserke koristile su svoju glavnu prednost i snažnim servisima kontrolisali poenu u svojim servis-gemovima. Serena je izgubila samo jedan od 22 poena posle ubačenog prvog servisa, a Venus četiri od 25. Do jedinih brejk prilika u setu došla je Venus u osmom gemu, kada je sa dva nezgodna riterna i jednom greškom rivalke uspela da dođe do dve vezane brejk šanse. Ipak, Serena se, uz pomoć sestre kojoj je popustila koncentracija, izvukla iz teške situacije, pa se ubrzo ušlo u taj brejk. Delovala je Serena odlučnije i igrala je ofanzivnije tokom celog prvog seta, a to se naročito manifestovalo u taj brejku, kada je odličnim forhendom došla do velike prednosti od 6-2. a potom i lobom osvojila set. Drugi set počeo je slično kao i prvi – mnogo kratkih poena, uglavnom uspešno rešavanih od strane teniserke koja servira. Tako je bilo sve do šestog gema, kada je servis zatajio starijoj sestri. Venus je loše zahvatila lopticu i dala Sereni brejk šansu, a potom je odservirala duplu grešku izbacivši drugi servis skoro pola metra u aut. Mlađa Vilijamsova nije ništa prepuštala slučaju i u drugom setu izgubila je samo dva poena na svoj servis. Meč je ipak okončan na servis Venus, kada je Serena iskoristila četvrtu meč loptu i došla do titule. Sereni Vilijams to je 11. Gren slem titula u karijeri, a druga ove sezone, pošto je već bila najbolja na Australijan openu. | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 7:08 pm | |
| 1:0 u setovima za Zikija i Denija i 2:1 u drugom | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 8:29 pm | |
| | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 8:40 pm | |
| | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 8:58 pm | |
| | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 9:13 pm | |
| Zimonjić i Nestor odbranili titulu! Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor odbranili su titulu na Vimbldonu u konkurenciji parova. Srpsko-kanadski dubl je u finalu pobedio najveće rivale, braću Boba i Majka Brajana sa 3:1, po setovima 7:6 (7), 6:7 (2), 7:6 (3), 6:3 u meču koji je trajao dva sata i 42 minuta. Finalni meč obeležili su veoma dobri servisi oba dubla, pa je u četiri seta viđen samo jedan brejk, koji su napravili Zimonjić i Nestor početkom četvrtog seta. Srpski teniser je meč završio u velikom stilu, sa dva as udarca. Bio je ovo deveti duel dva najbolja svetska dubla, šesta pobeda Nestora i Zimonjića, i treća u nizu. Srpsko-kanadskom paru ovo je šesta titula ove sezone nakon trijumfa u Roterdamu, Monte Karlu, Barseloni, Rimu i Madridu. FonetZimonjiću je ovo 29. dubl trofej u karijeri, dok je sjajni Nestor do sada osvojio čak 61. titulu. Kao što je srpski teniser i najavio u intervjuu za B92, u finalnom meču odlučivali su detalji, a oni su bili na strani dva rođena Beograđanina. Gledaoci na centralnom terenu su na prvu brejk loptu čekali skoro dva i po seta. Na celom meču viđeno je samo pet prilika za oduzimanje servisa i samo jedan brejk. U taj-brejku prvog seta Zimonjić i Nestor su naprvili rani mini-brejk, ali su Amerikanci uspeli da se vrate. Srpsko-kanadski par je na 6:5 propustio set loptu, i braća Brajan su na 7:6 došli do prilike za set. Ipak, naredna tri poena i set dobili su Beograđani koji su tako stekli startnu prednost. Drugi set bio je skoro isti kao i prvi, ali su uloge u ‘dodatnom gemu’ zamenjene. Blizanci iz Kalifornije napravili su tri mini brejka i izjednačili rezultat u setovima (7:2). FonetU prvom gemu trećeg seta Zimonjić je imao veliku priliku da poentira pri rezultatu 30:30 na servis Amerikanaca. Ipak, srpski teniser je promašio čist zicer i Brajani su poveli. Taj detalj malo je poremetio igru srpsko-kanadskog dubla, i braća Brajan su u četvrtom gemu došli do prve brejk prilike na meču. Zimonjić je odličnim servisom i volejom neutralizovao tu priliku, i borba je nastavljena. Tri gema kasnije do prve šanse za oduzimanje servisa došli su i Nestor i Zimonjić, ali ni oni nisu bili uspešni i ponovo je o setu odlučivao 13. gem. Taj-brejk Zimonjić i Nestor odlično otvaraju, prave mini brejk već u prvom poenu i, uz nekoliko sjajnih udaraca, dolaze do 3:0. Brajani su uspeli da dobiju naredna dva poena, ali Zimonjić i Nestor nisu popustili. FonetTreći set je odlučio fantastični forhend ritern Danijela Nestora kojim je srpsko-kanadski par napravio novi mini-brejk i došao do četiri set lopte (6:2). Iskorištena je druga i odbrana trofeja bila je nadomak ruke. Odlučujući korak na novoj titulu na Vimbldonu Zimonjić i Nestor napravili su već u drugom gemu četvrtog seta kada su napravili brejk i poveli sa 2:0. Veliku priliku za povratak blizanci su imali u naredom gemu na servis Nestora kada su došli do dve vezane brejk lopte. Tada je Kanađanin vezao četiri sjajna servisa i potvrdio brejk za 3:0. U nastavku seta nije bilo brejk lopti, i Nestor i Zomonjić su relativno rutinski priveli meč kraju. Danijel Nestor i Nestor i Nenad Zimonjić će pored trofeja za ovaj uspeh biti nagrađeni i sa 230 hiljada funti.
Last edited by ♥AnaIvanovic♥ on Sat Jul 04, 2009 10:02 pm; edited 1 time in total | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 9:42 pm | |
| toooooo srbiii nasi jos uvijek sam u soku od srece... | |
| Subject: Re: NeWs Sat Jul 04, 2009 9:46 pm | |
| a tek ja plakala sam,nervirala se i na kraju se isplatilo nikada nisam bila srecnija nego sad mnogo ih volim dokazali su da su najbolji Zar nisu preslatki? | |
| Subject: Re: NeWs Sun Jul 05, 2009 12:08 am | |
| Zimonjić: "Neverovatan osećaj"
Srpski teniser Nenad Zimonjić bio je oduševljen nakon što je zajedno sa Danijelom Nestorom odbranio trofej na Vimbdlonu u konkurenciji parova.
Srpsko-kanadski dubl je u finalu savladao braću Boba i Majka Brajana sa 3:1, i tako ponovio uspeh iz prošle sezone. „Neverovatan je osećaj. Doći na, da kažem sveto mesto u tenisu, na najveći turnir i videti svoje ime pored svih tih pobnednika i osvajača titula, i onda uspeti da odbranimo titulu. To je nešto što je malo njih uspelo da uradi.
Čovek koji je meni stvarno puno pomogao na samom početku moje karijere Robert Seguso, je uspeo to da uradi i drago mi je da sam ostvario istu stvar“, rekao je srpski teniser nakon duela.
Zimonjiću je ovo bilo jubilarno, 50. finale i 29. titula u karijeri. Nenad je rekao da ne namerava da stane.
„Ovo je bilo moje jubilarno, 50. finale, i drago mi je da sam osvojio grend slem i sada kao otac. Drago mi je da to nije loše uticalo, štaviše, da je kraijera krenula nabolje. Imam apsolutnu podršku i od supruge Mine i stvarno je prelep osećaj biti sa njima i podeliti to. Prošle godine su žene bile sa stomacima, ove godine smo decu držali u rukama, a sledeće godine bih voleo da trče po ovoj travi.“
Finalni meč igran je na dobro popunjenom centralnom terenu Vimbldona. Zimonjić kaže da je poseban osećaj igrati pred takvom publikom.
„Za svakog tenisera je san igrati na centralnom terenu Vimbldona. Videli ste kakva je atmosfera. Drago mi je da su naši ljubitečji tenisa imali prilike da gledaju meč zahvaljujući B92, da podele našu radost, kao i mnogi prijatelji i ostali članovi porodice. Normalkno je da, kada se ulazi u meč, da postoji trema, ali posle određenog perioda meni je bilo uživanje“, rekao je srpski teniser.
Nakon Vimldona srpsko-kanadsku kombinaciju očekuju nova iskušenja i US Open.
„Prošle godine smo imali fenomenalan uspeh nakon Vimbldona, ali smo onda igrali loše sve do završnog Mastersa. Mislim da ćemo ove godine malo spremnije dočekati sve to, da nećemo biti premoreni. Želeo bih da ove godine popravim najbolji plasman na US Openu, a to je četvrtfinale. Ove godine smo braću Brajan pobedili tri puta u finalima, imamo 3-1 protiv njih. To će nam dati malu prednost u narednim mečevima protiv njih“, rekao je Nenad Zimonjić.
Kanađanin Danijel Nestor bio je takođe oduševljen, iako mu je ov peta gren slem titula u karijeri.
„Veliki uspeh, sjajno je vratiti se ovde i ponovo trijumfovati. Prva stvar koju sam primetio kada sam došao je naša imena na listi pobednika, sada će ona biti još jednom napisana i drago mi je zbog toga. Odigrali smo dobro od početka do kraja, odlično smo servirali, dorbno riternirali kada je bilo potrebno. Nenad je odigrao odlično i drago mi je što ćemo sledeće godine ponovo doći kao šampioni“, rekao je drugi član pobedničkog dubla. | |
| Subject: Re: NeWs Sun Jul 05, 2009 4:10 pm | |
| serena i venus trijumfovale u dublu... | |
| Subject: Re: NeWs Sun Jul 05, 2009 11:57 pm | |
| Federer se upisao u istoriju!
Rodžer Federer osvojio je Vimbldon, pošto je u finalu pobedio Endija Rodika sa 5:7, 7:6, 7:6, 3:6, 16:14 posle 4 časa i 16 minuta igre.
Švajcarac je tako postao rekorder po broju osvojenih Gren slemova, sada ima 15, jedan više od Pita Samprasa. Rodik je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, u drugom setu je vodio 6-2 u taj brejku i izgubio, a u petom je imao dve vezane brejk lopte na 8:8. Ipak, Federer je izdržao i svojim prvim brejkom u meču došao do šestog trijumfa na Vimbldonu u 30. gemu petog seta.
U prvih deset gemova igra je bila prilično mirna, poeni kratki, a teniseri su na svoj servis relativno lako dolazili do gemova. Ispostavilo se da je to bilo zatišje pred buru, tj. pred završnicu seta.
Pri rezultatu 5:5 Rodik je imao mnogo sreće u servis-gemu i spasao je četiri brejk lopte. Bilo je evidentno da je Amerikanac nervozan i posle dve neiznuđene greške bilo je 0:30. Posle dva dobra servisa, Rodik je poslao bekhend slajs u aut za brejk loptu Švajcarca.
Igra se rasplamsala, a Federer zaista nije imao sreće jer je na tri od četiri brejk lopte poslao lopticu, pokazao je 'čelindž', za svega 2-3mm u aut. Ipak, daleko od toga da Rodik nije zaslužio gem jer je i dalje odlično servirao i nije popustio pod pritiskom.
Brojne i na nesrećan način propuštene prilike ostavile su traga na Federera u narednom gemu, a Rodik je delovao osokoljeno i snažnim napadima (forhend dijagonala, pa dobar bekhend) je stigao do set lopte. Federer je dobro odservirao, Rodik je uštopovao servis blok-riternom, a potom dubokim bekhendom isprovocirao grešku Švajcarca za vođstvo u setovima.
II set Drugi set protekao je slično kao i prvi, sa značajnom razlikom da uzbudljivog finiša nije bilo i da su obojica rutinski čuvali servis sve do taj brejka.
Rodik je počeo rasterećenije, a Federer je poslao lagan forhend daleko u aut i poklonio protivniku mini-brejk. Amerikanac je do tada briljantno servirao, a preciznom bekhend paralelom dolazi do 5-1, ubrzo i do 6-2 i četiri vezane set lopte.
Od tog momenta šestom nosiocu su se vezale ruke i do kraja nije pogodio nijedan od tri prva servisa. Federer je prvu set loptu spasao divnim bekhendom, kada je pokupio lopticu sa zemlje. Naredne dve anulirao je servisom, a onda je Rodik odlično izgradio poen i promašio vrlo lak bekhend volej za vođstvo od 2-0 u setovima.
Posle toga se naslućivao povoljan epilog za Švajcarca, Rodik je pogubio konce, nerezonski izašao na mrežu u narednom poenu i potom poslao bekhend u aut, pa je Federer izjednačio na 1-1.
III set Poeni su i u trećem setu bili vrlo kratki i možda se u 10-ak poena u celom setu igralo više od pet udaraca.
Federer je suvereno osvajao svoje gemove i dao je Rodiku samo tri poena kada je Amerikanac riternirao. I šesti nosilac je sigurno uzimao svoje gemove, osim u dva navrata. Najbliži brejku Federer je bio u šestom gemu, tada je odlično 'čitao' servise suparnika i došao do brejk lopte nakon što je Rodik bekhend slajs izbacio u aut.
Ipak, Amerikanac je neutralisao tu šansu sjajnim servisom, a potom i osvojio gem. U 12. gemu Federer je imao 15:30, bio je na dva poena od seta, ali je Rodik agresivnom igrom izborio taj brejk.
U 'dodatnom gemu' trećeg seta najbolje se videla razlika u kvalitetu ili, da iskoristimo poznatu floskulu, između vrhunskih i dobrih. Rodikov servis nije bio ni izbliza ubojit kao inače, pa je Federer došao do vođstva 5-1.
Usledili su Rodikovi dobri riterni, a potom i sigurni servisi (uz jedan precizan forhend), pa je Amerikanac došao do zaostatka od samo jednog poena (6-5). Ipak, ono što Rodik nije uspeo u drugom, Federer jeste u trećem setu – fantastično je odservirao i rutinski realizovao forhend za preokret i 2-1 u setovima.
IV set Rodik nije posustajao i u četvrtom setu viđen je najkvalitetniji tenis, sa mnogo razmena udaraca i dobrih riterna. Prelomni je bio četvrti gem, kada je Rodik napravio brejk. Posle sjajnog bekhend voleja Amerikanac je došao do 15:40. Prvu šansu Federer je neutralisao asom, ali je na drugoj Rodik izdržao Federerov napad na bekhend i iz drugog puta ga 'prošao' na mreži,
Od tog trenutka Rodik je u svakom servis-gemu imao problema, Rodžer je imao dva puta 15:30 i jednom 0:30, ali Amerikanac je dokazao da ume odlično da igra i sa osnovne linije što je, uz snažne servise, bilo dovoljno da se prednost sačuva – 2:2 u setovima.
V set U prvom delu petog seta Federer je neuporedivo lakše držao servis, a Rodik je u drugom gemu spasao brejk loptu neodbranjivim servisom, pošto je prethodno Rodžer uz veliku pomoć mreže došao do iste.
Kako je set odmicao, situacija se menjala, pa se činilo da Rodik lakše čuva svoje gemove i više preti brejkom na Federerovim. Najbliži trijumfu bio je pri rezultatu 8:8 kada je slajsom na liniju, a potom i bekhend paralelom stvorio dve brejk lopte. Federer tada pokazuje zašto je jedan od najboljih tenisera svih vremena i preciznim servisima neutralište brejk lopte i potom osvaja gem.
Igralo se dugo, a stanje na terenu ponovo se menjalo. Bilo je očigledno da je Rodik umorniji i da se sve teže kreće. U poslednja dva svoja gema jedine poene Amerikanac je osvajao servisom, dok bi u svakoj iole dužoj razmeni Federer izlazio kao pobednik. Tako je bilo i u poslednjem gemu, kada je Rodik loše zahvatio lopticu forhendom i lansirao Federera u istoriju.
Osim što je osvojio 15. Gren slem, Rodžer će od ponedeljka ponovo biti prvi teniser na ATP listi.
Last edited by ♥AnaIvanovic♥ on Mon Jul 06, 2009 12:02 am; edited 2 times in total | |
| Subject: Re: NeWs Sun Jul 05, 2009 11:59 pm | |
| Federer: "Još mi se vrti u glavi"
Švajcarac Rodžer Federer odao je priznanje Amerikancu Endiju Rodiku nakon osvajanja šeste titule na Vimbldonu.
"Rodik je igrao neverovatno. Osećaj je fantastičan. Bio je to lud meč, sa neverovatnom završnicom, još uvek mi se vrti u glavi, ali ovo je veliki trenutak u mojoj karijeri", izjavio je Federer posle pobede sa 3:2, po setovima 5:7, 7:6, 7:6, 3:6, 16:14, posle 4 sata i 16 minuta igre.
Federer je pobedom nad Rodikom postavio apsolutni rekord po broju osvojenih gren slem titula. Sada ima 15, jednu više od Pita Samprasa, ali kaže da se nikada nije opterećivao rekordima.
"To nije bio jedan od onih ciljeva o kojima sam razmišljao kada sam počinjao da se bavim tenisom. Ne igram tenis da bih obarao rekorde i ovo ne znači da ću sada prekinuti karijeru. Nadam se da ću se vraćati ovde još mnogo godina."
Sa druge strane, Endi Rodik neuspešno je pokušavao da sakrije razočaranje nakon trećeg poraza u finalu Vimbldona, ali se zahvalio publici na podršci.
"Ja sam jedan od nekoliko srećnika koje publika podržava i hvala vam na tome. Čestitam Rodžeru, zaslužio je sve što je osvojio i svaka mu čast", izjavio je Rodik. | |
| Subject: Re: NeWs Mon Jul 06, 2009 1:18 pm | |
| je li vam drago sto je pobijedio fedex???? | |
| Subject: Re: NeWs Mon Jul 06, 2009 2:27 pm | |
| meni ne ja sam navijala za rodika bas mi je krivo sto ne igra dejvis kup povredio je kuk | |
| Subject: Re: NeWs Mon Jul 06, 2009 2:33 pm | |
| Rodik ne igra u Dejvis kupu
Američki teniser i finalista ovogodišnjeg Vimbldona Endi Rodik povukao se iz Dejvis kup reprezentacije SAD zbog povrede kuka.
Teniski savez SAD saopštio je u ponedeljak da se Rodik povredio u nedelju tokom istorijskog finala Vimbldona i da neće nastupati u četvrtini finala Dejvis kupa protiv selekcije Hrvatske. Rodik je u finalu najprestižnijeg teniskog turnira poražen od Švajcarca Rodžera Federera sa 5:7, 7:6, 7:6, 3:6, 16:14, a finalni set je bio najduži peti set u bilo kom grend slem finalu.
Rodik se okliznuo i posrnuo na travi tokom osmog gema četvrtog seta. Ostao je na zemlji nekoliko trenutaka, a onda je ustao sa bolnom grimasom na licu. Rodik je, međutim, posle toga igrao još sat i po, ali je poklekao kada je Federer konačno napravio svoj prvi i jedini brejk u finalu, u poslednjem, 77. gemu meča.
Novinari su posle meča pitali 26-godišnjeg Amerikanca da li se povredio pri padu, a on je odgovorio: "Ne. Sve je u redu".
U timu SAD zameniće ga 26. igrač na ATP listi Mardi Fiš, koji je došao do trećeg kola Vimbldona. Rodik je trenutno šesti teniser na svetskoj rang listi. Rodik je igrao u 18 uzastopnih Dejvis kup mečeva za reprezentaciju SAD i bio je član tima koji je 2007. godine osvojio titulu u tom takmičenju.
"Endi je poslednjih devet godina bio potpuno odan ovom timu i njegova posvećenost Dejvis kupu i saigračima se ne dovodi u pitanje", rekao je kapiten SAD Patrik Mekinro.
Meč sa Hrvatskom igraće se na šljaci u Poreču, a dueli su na programu od 10. do 12. jula. | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: NeWs | |
| |
| | | | NeWs | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| » News
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |